Ponoć kunszt dobrego kucharza poznaje się po sosach. Dziś będzie okazja, żeby porozmawiać o tym nieco bliżej. Szwedzki odcinek grillowy. A w nim nasz gość – zawodowy kucharz Piotr. Bardzo interesująca rozmowa.
Polędwica z grilla, gravlax czyli pogrzebany łosoś, sos berneński, sos remoulade, sos szefa kuchni czy wreszcie steki. Piotr mówi jak zrobić dobry T-bone steak. Zasady dobrego grillowania, jak i co przygotować, słowo o marynatach, ziołach, oleju, oliwach, różnych rodzajach soli, oraz kilka profesjonalnych tricków kulinarnych. Ponoć najlepsza na świecie jest włoska sól ziołowa Salamoia Bolognese. Posłuchaj uważnie, a dowiesz się co warto robić, a czego unikać podczas grillowania. Piotr, podobnie jak my podkreśla w jaki sposób jakość produktów wpływa na łatwość obróbki i końcowy efekt w postaci smacznego dania.
Muzyka: Hemiola „Hemiola-Foxtrot”
Podcast: Play in new window | Download (Duration: 23:02 — 21.2MB)