Dzisiaj możemy sobie pogadać nieco dłużej, bo jest o czym.
Wigilia i Boze Narodzenie obfituje w wyjątkowe dania, niektóre z nich robi się tylko raz w roku…
W odcinku między innymi:
– zakwas buraczany na barszcz czerwony – czas już go nastawić
– jakie dania goszczą na stołach w Wigilię
– jak to drzewiej wygladało
– symbolika potraw i stołu oraz zwyczaje z różnych regionów
– groch z kapustą według Jacka
– kompot z suszu – dlaczego właśnie taki
– aromatyczne ozdoby świąteczne – pomarańcze z goździkami
– ciesz się świętami, o nic się nie martw
– pamiętaj o spacerze na trawienie po Wigilii i o wolnym nakryciu dla niespodziewanego gościa
W tym tygodniu 3 dodatkowe odcinki z przepisami. Nie przegap!
Muzyka: Hemiola „Hemiola-Foxtrot”
Podcast: Play in new window | Download (Duration: 44:36 — 41.0MB)