MOM GMO i świadomość konsumentów

· komentarzy 6

ANW 043 MOM GMO

Dzisiejszy odcinek w nieco innej konwencji. Nasza dyskusja ma na celu podniesienie świadomości Was, odbiorców tego podcastu na temat mięsa oddzielanego mechanicznie (MOM), żywności genetycznie modyfikowanej (GMO), oraz różnych innych praktyk stosowanych w przemyśle spożywczym. Mają one bowiem, jak łatwo się domysleć wpływ na zdrowie naszego organizmu. Artykuł o którym wspominał Jacek do poczytania tutaj.

Mówimy również o gotowych mieszankach przypraw, o tym dlaczego nie zawsze jest to najlepsze wyjście, oraz o tym dlaczego nie powinno się stosować bulionów w kostkach, rozmaitych kostek rosołowych i tym podobnych rewelacji. Pomimo braku konkretnego przepisu w odcinku – no może poza propozycją samodzielnego wykonania masła orzechowego w domu – odcinek który zdecydowanie warto wysłuchać. Warto również podzielić się wiedzą na temat MOM czy GMO z rodziną i znajomymi. Prosimy o polemikę pod odcinkiem, a także informowanie znajomych podsyłając im link do tego odcinka. I pamiętajcie – nikt nie zadba o Was lepiej, niż Wy sami.

Muzyka: Hemiola „Hemiola-Foxtrot”

6 Comments

Dodaj komentarz

Wymagane pola są zaznaczone *.