ANW050 Pierś kurczaka z mozarellą i carpaccio z buraka

· Komentarz: 1

ANW050

Jak ten czas szybko leci. Zapraszamy na pięćdziesiąty odcinek. Prowadzący w dobrym humorze dziś zaglądają do kuchni włoskiej. Szukamy nowych pomysłów i sprawdzamy kolejne przepisy, tym razem z internetu. Jacek opowiada o piersi z kurczaka z pomidorem i mozarellą oraz o kulkach ziemniaczanych. Paweł zaś jest zachwycony daniem zupełnie surowym. Opowiada jak przygotować niezwykle efektowne i oryginalne carpaccio z surowego buraka.
W odcinku znajdziecie kilka kulinarnych sztuczek, choćby co zrobić, by nie powstawał kożuch. Poznacie też sekret, co to takiego, co lubi stosować w kuchni Paweł a Jacek tego nie znosi.

Będą też słowa otuchy dla osób, którym nie wszystko się udaje.
Powiemy również o planach na przyszłość naszego podcastu.
Na końcu rozmowa Jacka z pewnym Panem na targu o pestkach z dynii i nie tylko. Dowiecie się z niej dlaczego i w jakiej formie warto je zjadać. Bardzo ciekawe informacje!

Na prośbę jednego z słuchaczy numerujemy odcinki począwszy od bieżącego wydania.

Obserwujcie nasz profil w G+ tam znajdziecie zdjęcie carpaccio i nie tylko…

Muzyka: Hemiola „Hemiola-Foxtrot”

One Comment

Dodaj komentarz

Wymagane pola są zaznaczone *.