Carpaccio i tatar

· komentarze 3

Jacek i Paweł rozprawiają dziś o jedzeniu surowego mięsa. Jedni uwielbiają, inni nienawidzą. Nikt jednak nie pozostaje obojętny wobec tego typu potraw.
ANW 039 Carpaccio i tatar

Carpaccio z polędwicy wołowej to wyśmienite i oryginalne danie wywodzące się z kuchni włoskiej, tatar natomiast to nasz rodzimy specjał inspirowany wpływami kuchni wschodniej. Posłuchajcie jak się je robi, jak podaje, czym popija. W odcinku dygresje na temat serów, jakości i terminów przydatności do spożycia, a także cała masa innych ciekawostek. Dobrze się gadało. Mamy nadzieję, że dobrze się będzie słuchało.

3 Comments

  1. Maciej z Wrocławia wysłał mi taka
    prywatną wiadomość, ze bardzo lubi tatara i odcinek mu się podobał. I
    dodał jedną wspaniałą rzecz, której zabrakło w odcinku. Mianowicie można
    jedną maleńką sardynkę, a jeszcze lepiej dosłownie kawałek takiej
    sardynki w oleju dodać do tatara.
    Jadłem takie cudo i potwierdzam, że to połączenie to już wyżyny wykwintnego smaku i wspaniałe połączenie.
    Z
    kolei Paweł z Niemiec powiedział, że lubi carpaccio i nawet jadł pizzę
    carpaccio u jednego Włocha. Poza tym wspomniał, że lubi wszystko co
    bardzo cienko pokrojone. U niego plasterki muszą mieć jedną stronę. I to
    jest słuszne moim zdaniem, bo sery i wędliny, a zwłaszcza salami czy
    prosciutto albo dobry speck właśnie wtedy oddają swój smak i aromat
    najlepiej.

  2. Podkast w siłe rośnie. Wcześniej czy później musi byc foto/video .

  3. janek4dhstale pracujemy nad rozwojem. Może nawet będzie i książka… Przede wszystkim dla nas ważna jest świadomość jak największej liczby ludzi, że od tego co i jak jemy zależy nasze zdrowie i dobre samopoczucie. Oprócz tego stale zachęcamy, by sięgać po proste produkty i samemu kombinować potrawy by jeść to, co nam smakuje. A dodatkowo nie być zamkniętym na nowe rzeczy i urozmaicać swoją dietę.
    Janku oraz reszta zainteresowanych bserwijcie nas na Google+ tutaj: https://plus.google.com/u/0/b/107310909678545927954/107310909678545927954

Dodaj komentarz

Wymagane pola są zaznaczone *.


Szukasz czegoś do czytania?

Android okiem specjalistów

Wszystko o świecie Apple